czwartek, 8 sierpnia 2013

Drugie śniadanie

Upał czy nie upał, jeść trzeba. No bo już tak ten mój organizm się przyzwyczaił, że co 3 godzinki musi dostać nową porcję kalorii:) Właśnie zbliża się pora drugiego śniadania, na które dziś przygotowałam coś orzeźwiającego. Oto mój chłodnik ogórkowy (mój w sensie wykonania, bo przepis dostałam od Pani dietetyk z Tuan Club;))

 Składniki:
  •  Ogórek 1 szt
  • Kefir 250 ml
  • koperek
  • orzech włoski 1 szt
  • migdał 1 szt
  • przyprawy :pieprz, sól, czosnek
  • listki bazylii do dekoracji

Ogórka zetrzeć na tarce, pomieszać z kefirem i koperkiem. Doprawić. Następnie schłodzić w lodówce. Podawać z orzechem, migdałem i bazyliowa dekoracją;)
Smacznego:))

2 komentarze:

Wystąpił błąd w tym gadżecie.